Liten blir stor

Så var det dags. Jag har försökt att skjuta det några år i framtiden men ibland är man maktlös som förälder. Det handlar såklart om barn och smink. Det är inte lätt att stå emot när flera av Jossans kompisar sminkar sig. Så i ett svagt ögonblick gav jag med mig och lovade att hon skulle få sminka sig på skolavslutningen. Det var en riktigt lycklig tjej. Personligen tycker jag att hon är för ung. Fast tiderna är annorlunda nu mot för då jag själv var barn. Jag var i alla fall klok nog att ställa några rimliga krav. Det första var såklart att hon inte ska se ut som en clown. Jag hjälper henne, eller åtminstone godkänner hennes sminkning, innan hon går ut. Det ska vara måttligt såklart så jag bestämde vad vi skulle beställa hem. Jag handlade på samma sida som till mig själv. Bra produkter ska det vara. Varför ska det vara billiga varumärken bara för att det handlar om smink till dottern? Det är väl då det är viktigare än någonsin att det är produkter av bra kvalité. Bra smink behöver inte vara dyrt. På nätet är priserna riktigt humana. Nu beställde jag inte hem en hel sminkväska till henne utan mascara, kajal och en läppglans räckte. Ska blir spännande att se på avslutningen om mamma får hjälpa till! När tycker ni att det är dags för tjejer att börja att sminka sig? Skulle du stå emot även om alla andra flickor i klassen sminkar sig?

smink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *