Rädda rören och träden

Sist dottern och jag var iväg på resa hamnade vi i Rom, denna underbara stad som jag aldrig tröttnar på att återvända till. Vi bestämde oss för att åka till Ostia och se lite annat än storstaden också, dessutom finns där ju helt fantastiska lämningar efter romarriket. När vi strosade runt på gatorna gick vi förbi en grop som några män höll på att greja med trädrötter i. Det visade sig att de höll på med rotskärning för att förhindra att trädrötterna växer in i och spräcker vattenledningsrör och liknande. Dessutom berättade männen att gatorna skulle asfalteras om just för att trädens rötter tränger upp under asfalten och orsakar bulor och gropar som till exempel kan få turister att snubbla. Jag har aldrig tänkt på det här innan för när jag är utomlands tittar jag mest på alla vackra träd. Jag hoppas att de inte sågar ner alla träd för att rädda gatorna i alla fall.
Trädrötter som växer ner i rör
Rötter kan förstöra rören

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *