Skolresa för Josefin?

Min dotters klass har börjat att tala lite om en skolresa. Härligt och roligt tyckte jag till en början. Tyvärr så har allt följts av tjafs och sura föräldrar. Ja, ni läste rätt det är inte barnen som bråkar utan föräldrarna. Jag trodde att barnen skulle arbeta för att få pengar att resa. Så var det på min tid. Vissa föräldrar ansåg att vi bara skulle betala då det blev dags. Fast då tycker jag att det inte finns någon mening. Barnen lär sig ju om ekonomi och grudläggande fakta om försäljning. Jag kan även resa själv med min dotter och lära henne mer än om 20 andra barn är i närheten om det bara handlar om en resa. Dessutom kommer det nog att bli billigare att resa vi två eftersom vissa tycker att vandrarhem inte duger. Jag tror att det är många som kommer att låna pengar om de flesta röstar för att vi ska betala direkt då de går i sjätte klass. Jag vet flera föräldrar i Josefins klass där bara en arbetar. För dem kanske det inte är så lätt att spara varje månad. Sedan är det väldigt orättvist om bara dessa barn ska arbeta. Vad lär det barnen?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *