Viktigt med engelskan

Jag höll på att smälla av då jag såg Josefins engelskläxa igår kväll. Deras ordinarie fröken är sjuk och istället hade de en vikarie. De fick en läxa på ett papper med engelska gloser de skulle lära sig. Var det tio ord var fem av dem fel. Vikarien har säkerligen använt sig av google för att översätta men jag blir vansinnig hur de kan lämna något sådant till barnen, de lär sig fel!!! Jag har skrivit ett argt mail till rektorn på skolan. Jag tycker att engelskan är det viktigaste ämnet. Det är viktigt att kunna prata med folk. Visst är geografi och matte också viktigt men vem tror ni kommer att få ett bättre arbete, den som kan tala och göra sig förstådd eller den den som vet vart Katmandu ligger? Jag vet vem jag skulle anställa iallafall.

Jag tycker det är skrämmande på nivån på vikarien. Läraryrkets status måste verkligen höjas så att vi får bra lärare och att det blir ett attraktivt yrke igen. Josefins ordinarie lärare är värd sin vikt i guld och jag är säker på att 99,9999% av alla lärare är det. Jag tycker bara att de har så dåliga förutsättningar eftersom de knappt får säga till ett barn att vara tyst idag utan att bli anmäld.
hdhdhd

Leave a Reply

Your email address will not be published.